eszterlanc8640@gmail.com

Cégérünk

Cégérünk

MAGUNKRÓL

MIÉRT "ESZTERLÁNC" ? MERT HÁLA ZSIKÓNÉ ESZTERNEK, CSOPORTVEZETŐNKNEK ÖSSZEVERBÚVÁLT BENNÜKET 2004 JANUÁRJÁBAN. MINDANNYIAN AZÉRT JÖTTÜNK ÖSSZE, MERT MÁR MEGFERTŐZÖTT, VAGY ÉPPEN AKKOR KAPOTT EL BENNÜNKET A FOLTVARRÁS SZÉPSÉGE. AZÓTA IS MINDEN KEDDEN 2-3 ÓRÁT TÖLTÜNK EGYÜTT A FONYÓDI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN, AHOL KÉSZÜLNEK A SZEBBNÉL SZEBB FOLTMUNKÁK. A FOLTVARRÁS SZÁMUNKRA REMEK HOBBI ÉS HASZNOS IDŐTÖLTÉS. FOLTVARRÓNAK LENNI ÉLETFORMA, AMI ÖRÖMET OKOZ ANNAK AKI VARRJA, DE ANNAK IS AKI AJÁNDÉKBA KAPJA VAGY HASZNÁLJA.

Saját bloglista

2010. március 18., csütörtök


Kalmár Ági közös takarója.

















Keddi foglalkozásunk feladata: a kockásfülű nyúl megvarrása kézzel. Ehhez a prototípust Eszter már előzőleg megvarrta, így kézzelfogható volt, hogy nem lesz nehéz feladatunk. Mindössze 20 cm egyszínű anyagra volt szükségünk, némi kis flízre a kitöméséhez, kevés hímzőcérnára a bajcocskák kivarrásához , és persze a jó hangulatra , amit mi mindíg kialakítunk ha összejövünk keddenként. Először is a sablon segítségével körberajzoltuk a nyuszika részecskéit.
Ezek után rávarrtuk az egyszínű anyagra a tarka / kockás díszítőelemeket, hogy az a nyúl ne legyen már olyan egyhangú, és végül részenként kitömtük flízzel. A csapat szorgalmasan dolgozott, közben Varga Zsuzsa finom sütijét is megkóstolhattuk ( kár hogy erről nem készült fotó mert nagyon jól nézett ki és főleg isteni volt ) amit arra az alkalomra sütött, hogy lassan elkészült az Ő közös takarója is. Talán jövő héten már elhozza ?
Az idő rövidsége miatt a kész nyuszik csak a jövőhétre készülnek el teljesen, de akkor lesz belőlük minimum 15. Majd meglátjuk......

Ágoston Ági sünit gyártott, Varga Zsuzsa Nyuszit.








Jeles Györgyi néni szalaghímzéssel díszített párnája nagy tetszést aratott, csakúgy mint a nagymama virágoskertje .

2010. március 16., kedd

2010. március 14., vasárnap


Keddi feladatunk , az alábbi kockásfülü nyuszóka megvarrása. A kép alapján mindenki láhatja milyen anyagokra lesz szükségünk.